43196members
217453posts

SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Highlighted
Crewman

SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Status LED is rapidly blinking RED and Green. Connected to Laptop through USB cable, can't install new database in DFU mode.  

Error LOG is as below:

10:28:10: Loading action: install
10:28:10: Checking script: application.lua
10:28:10: Checking script: firmware.lua
10:28:10: Checking script: flash_leds.lua
10:28:10: Checking script: get_server_logs.lua
10:28:10: Checking script: install.lua
10:28:10: Action: install loaded! Script: install.lua
10:28:10: §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ Beginning of install in LUA script install.lua §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
10:28:10: Starting with RequestNumber: 4428600
10:28:10: Looking for application.lua file at: C:\Program Files\Schneider Electric StruxureWare\Building Operation 1.9\Device Administrator\AS\action\application.lua
10:28:10: Found application.lua!
10:28:10: Wait for system to respond...
10:28:10: Waiting for system to respond...
10:28:10: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:28:25: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:28:27: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:28:42: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:28:44: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:28:59: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:29:01: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:29:16: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:29:18: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:29:33: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:29:35: Failed to get variable: manufacture.Signature
10:29:35: No response from device yet...
10:29:40: Progress 1
10:29:40: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:29:56: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:29:58: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:30:13: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:30:15: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:30:30: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:30:32: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:30:47: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:30:49: SendDaemonsvCommand: gmanufacture.Signature
10:31:04: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = gmanufacture.Signature
10:31:06: Failed to get variable: manufacture.Signature
10:31:06: No response from device yet...
10:31:11: ERROR: System not responding!
10:31:11: ERROR: WaitForSystem returned: -1
10:31:11: Executing 'logger -t devadmin-error Finished install with error code=-1, ubpMode=yes, SE2Linux 0.0', retry=0...
10:31:11: SendDaemonsvCommand: xlogger -t devadmin-error Finished install with error code=-1, ubpMode=yes, SE2Linux 0.0
10:31:26: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = xlogger -t devadmin-error Finished install with error code=-1, ubpMode=yes, SE2Linux 0.0
10:31:26: ERROR: ExecuteCommand: Sending 'logger -t devadmin-error Finished install with error code=-1, ubpMode=yes, SE2Linux 0.0' failed!
10:31:26: ERROR: WriteSystemdJournalEntry failed!
10:31:26: Executing 'journalctl -a --no-pager | grep devadmin', retry=0...
10:31:26: SendDaemonsvCommand: xjournalctl -a --no-pager | grep devadmin
10:31:41: SendDaemonsvCommand: failed to send command to target! command = xjournalctl -a --no-pager | grep devadmin
10:31:41: ERROR: ExecuteCommand: Sending 'journalctl -a --no-pager | grep devadmin' failed!
10:31:41: Action duration: 3m 31s
10:31:41: SeasParameters.returnCode: 1
10:31:41: §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ End of install action §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
10:32:06: New database failed

ERROR LOG2.PNGErrorLOG.PNG

6 REPLIES 6
Highlighted
Administrator

Re: SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Hello @Ahtisham , thanks for your post. 

 

Have you checked the Knowledge base? https://community.exchange.se.com/t5/Knowledge-Base/tkb-p/knowledge-base_public 

 

Please use some key words and if you don't find a solution to your answer, we will connect you to some experts that should be able to help. 

 

Looking forward to hearing from you 

 

 

Highlighted
Administrator

Re: SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Hi @Ahtisham 

Thank you for your question, in order to get the correct visibility for your question you should post it in the EcoStruxure Building Operation forum. If you don't have access to this forum then you should contact your local Schneider Electric representative to rectify this.

 

A quick search shows what might be a similar issue in another thread https://community.exchange.se.com/t5/EcoStruxure-Building-Operation/DFU-failed/m-p/168734

Highlighted
Crewman

Re: SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Thank you @Omaelk for your response.

I have checked for the solutions at Knowledge base? https://community.exchange.se.com/t5/Knowledge-Base/tkb-p/knowledge-base_public

but couldn't find any solution relevant to my issue.

 

 

Highlighted
Crewman

Re: SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Hello @CraigEl 

I haven't got access to the forum link you shared & I have tried the solutions mentioned in the thread you shared but still the issue is not resolved. 

Thank you

Highlighted
Administrator

Re: SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Hi @Ahtisham 

 

As I noted if you don't have access to the EcoStruxure Building Operation forum then you should contact your local Schneider Electric representative to request access.

 

I suggest that you also contact your local Schneider Electric technical support channel to get further assistance with this issue. Contact details for your local region can be found on the support page of the Schneider Electric global website.

Highlighted
Captain

Re: SmartX Automation Server not creating New database in DFU mode. New Database Failed.

Hi @Ahtisham,

Tomorrow, November 19th, we are doing a webinar where you can ask your question in live to our BMS Experts!

You can choose from 2 sessions at 9 AM and 5 PM CEST Paris time - register now here!

For more information click here.

Have a nice day,

Best,
Firdous - Animation and Moderation Exchange Community Team