Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
79419members
344166posts

BV 1000I-MS Easy Ups problem

Solved
Rome_apc
Cadet
0 Likes
3
151

BV 1000I-MS Easy Ups problem

This was originally posted on APC forums on 8/8/2020


Hello I've just recently bought my 1000va ups and I have some concerns.

1. The led found on the power button is always at static yellow, what does that mean? is it related to an ungrounded socket?

2. The UPS seems to be hot even when not in use but plugged in.

3. There's a funky smell from the UPS especially during the first day of use ~ I've read online and it says that it has something to do with the thermal paste just initially spreading ~ I'd like to confirm this.

4. Lastly, in relation to 1. I've also read online that the yellow static indicator might be pertaining to the power source as "not good" which means that it's supplying the load using its battery. Does this shorten the lifespan of the battery?

I also accidentally plugged the UPS on a socket without the battery connector being connected at the back for 4-5 hrs before I realized it. Will that cause any damage to the UPS?

I really hope someone will be able to answer my inquiries 🥺. That's all, thank you ❤️


Accepted Solutions
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
151

Re: BV 1000I-MS Easy Ups problem

This reply was originally posted by West on APC forums on 11/9/2020


BV1000I-MS - APC EASY UPS BV 1000VA, AVR, Universal Outlet, 230V. ... 1000 VA. rated power in VA. 1000 VA. Transfer time. 6 ms typical : 10 ms maximum ... Issue: Easy - UPS reports bDC during online operation with battery properly ...

alaskasworld

See Answer In Context

3 Replies 3
corenik_apc
Cadet
0 Likes
0
149

Re: BV 1000I-MS Easy Ups problem

This was originally posted on APC forums on 10/23/2020


This forum looks dead. I'm also having the same issues. I'm using 800va and the other issue I have is that there are times it beeps continuously and automatically shutdowns after some time. According to the manual, I believe this is an overheating problem if not overload, but my issue is that this has never happened before. I bought my unit last July this year and the problem started just this week. 

1. my LED power button is also static yellow and does not blink when my UPS starts beeping
2. Mine is also the same. It's charging the battery when plugged in even if it's not turned on so heating might be normal.
3. I'd like to confirm this as well though the smell on my unit is now gone after using it for months
4. I'd also like to confirm this, I really hope someone answers our questions. 

By the way, I don't know if the website is malfunctioning, I can't create my own post in this forum. Can anyone help? 

Brian123_apc
Lieutenant JG
Lieutenant JG
0 Likes
0
149

Re: BV 1000I-MS Easy Ups problem

This was originally posted on APC forums on 10/23/2020


The forum is not working right.

I get application error when I try and do things.

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
152

Re: BV 1000I-MS Easy Ups problem

This reply was originally posted by West on APC forums on 11/9/2020


BV1000I-MS - APC EASY UPS BV 1000VA, AVR, Universal Outlet, 230V. ... 1000 VA. rated power in VA. 1000 VA. Transfer time. 6 ms typical : 10 ms maximum ... Issue: Easy - UPS reports bDC during online operation with battery properly ...

alaskasworld