Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
79277members
343948posts

Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

Solved
netguru_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
10
221

Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This was originally posted on APC forums on 11/23/2009


Hello there.

Hay anyone experienced a constant alarm, No LEDs other than normal solid green "Online" is lit...any ideas?

Thanks.

J.


Accepted Solutions
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/26/2009


Jens,

It's good to hear that it is working now. Thanks for keeping us updated.

JonPro

See Answer In Context

10 Replies 10
netguru_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
221

Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This was originally posted on APC forums on 11/23/2009


Hello there.

Hay anyone experienced a constant alarm, No LEDs other than normal solid green "Online" is lit...any ideas?

Thanks.

J.

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/23/2009


Good day Jens,

Hope is well on your end. To help you diagnose the problem further, we would like to gather additional information from your end. Would it be possible to know the model and serial number of the UPS? When did the problem started? Aside from the constant tone, are the outlets on your UPS still providing output power? Do you have any software installed on your computer that is monitoring the UPS? Do you have any APC smart slot accessory such as Network Management Card that is installed on your UPS?

If you don't have any APC software, would it be possible for you to install one? This would help us know what message/event does the UPS detects.

JonPro

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/23/2009


Jens,

Thanks for installing it. It would be helpful if you could include the model and serial number of the UPS, it would help us further diagnose the problem and know where is it coming from. Also can you tell us the behavior of the LEDs? Was it a flashing or solid Online LED?

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/23/2009


Hi Jens,

You can download the latest driver from this website --> Prolific. What have you done so far on your end?

netguru_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This was originally posted on APC forums on 11/23/2009


Ok got it working with those drivers Thanks. It says " Device Status - Battery Charger Fault"

J.

netguru_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This was originally posted on APC forums on 11/23/2009


UPS Model Smart-UPS SC1500

Firmware Revision 738.2.D

Manufacture Date September 19, 2006

Serial Number 3S0639X14889

Battery Replacement Date 09 2006

UPS Identification UPS_IDEN


The only LED in the front or back that's on is the normal Online one and it's solid green.

Thanks.

netguru_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This was originally posted on APC forums on 11/23/2009


Serial Number 3S0639X14889

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/23/2009


Thanks Jen,

Have you ever tried using a different battery for this UPS? Reseating the battery connectors?

netguru_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
221

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This was originally posted on APC forums on 11/24/2009


Thanks for all your help. I bought a new battery for it and it seems like it's back to normal.

-Jens

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
222

Re: Constant Alarm/No LEDs Lit on Smart-UPS 1500

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/26/2009


Jens,

It's good to hear that it is working now. Thanks for keeping us updated.

JonPro